این پوشش ها از طریق تغییر در آنالیز شیمیایی سطح قطعه، خواصی مانند مقاومت به اکسیداسیون، مقاومت به خوردگی داغ، مقاومت در برابر سایش و فرسایش را در قطعه افزایش می دهند. این تغییر در خواص سطحی قطعه معمولا از طریق نفوذ عناصری با شعاع اتمی کوچک نظیر آلومینیوم، سیلیسیم و کروم در سطح انجام می گردد و می تواند به روش های مختلفی نظیر سمنتاسیون پودری، دوغابی و رسوب بخار شیمیایی صورت پذیرد. لازم به ذکر است پوشش های نفوذی در زمینه ی تجهیزات دوار به خصوص موتورهای هوایی و توربین های گازی از اهمیتی دو چندان برخوردار هستند.
پوشش های نفوذی آلومینایدی جزو متداول ترین دسته پوششهای نفوذی در صنایع تجهیزات دوار می باشد که با نفوذ عنصر آلومینیوم به داخل سطح و از طریق ایجاد فازهایی با نام بتا (β) مقاومت به اکسیداسیون و خوردگی داغ را در قطعه بهبود می بخشند.
پوشش های نفوذی آلومیناید-سیلیسایدی شاخه ای از پوشش های آلومینایدی می باشد که با عنصر سیلیسیم اصلاح شده اند و در واقع علاوه بر عنصر آلومینیوم، عنصر سیلیسیم نیز طی فرایند پوششدهی به داخل سطح قطعه نفوذ داده می شود و تا حدی کارایی پوششهای نفوذی آلومینایدی را بهبود می بخشد.