میکرو لیزر تجهیزات پزشکی و ابزار جراحی
ناوری جوش لیزری به عنوان یک روش پردازش دقیق به طور پیوسته در صنعت پزشکی اهمیت پیدا می کند.جوشکاری تجهیزات پزشکی و میکرو لیزر تجهیزات پزشکی و ابزار جراحی یکی از عوامل مهم در صنعت پزشکی است، زیرا ابزار و محصولات موجود در صنعت پزشکی باید از بالاترین کیفیت برخوردار باشند. فناوری لیزر به عنوان یک روش پردازش دقیق به طور پیوسته در این صنعت اهمیت پیدا می کند.
یکی از دلایل اصلی این است که فناوری لیزر توانایی تولید سطوح تمیز بهداشتی و عاری از هرگونه مواد باقیمانده را دارد. از آنجایی که برش یا جوش لیزری فرآیندی غیر ساینده است، برش ها و اتصالات با کیفیت بالایی ایجاد می کند
مزایای میکرو لیزر تجهیزات پزشکی و ابزار جراحی :
طیف وسیعی از آلیاژها در ساخت ابزار آلات و تجهیزات پزشکی استفاده می شود، جوشکاری صاف و قوی از ویژگی های مهمی است که باید در همه آنها رعایت شود.
لیزر یک فرآیند غیر تماسی است و دارای مزایای بسیاری از جمله:
- حرارت ورودی کم: انرژی جوشکاری فقط در محل مورد نیاز متمرکز شده و قابل کنترل است.
- جوش های تمیز: از آنجایی که ابزار پزشکی در بدن انسان استفاده می شود، نیاز به جوش تمیز و بدون منافذ دارند تا سوراخ هایی که باعث ورود مواد می شود وجود نداشته باشد.
- جوش های قوی: لیزرها با حداقل تعداد جوش مقاومت بالایی ایجاد می کنند.
- جوش های هرمی: بر خلاف روش های لحیم کاری، لیزر جوش های هرمی بی عیب و نقصی ایجاد می کند که برای بسیاری از اجزای پزشکی ضروری است.
بررسی نیاز به جوشکاری لیزری تجهیزات پزشکی
اکثر ابزارآلات پزشکی همانطور که در پروژه های جوشکاری لیزری و تعمیر قطعات پزشکی توضیح داده شده از فولاد ضد زنگ 304 ساخته می شوند. یکی از ویژگی های آن جوش آسان است زیرا مانند سایر آلیاژهای ضد زنگ با محتوای کربن بالاتر، در حین جوش ترک نمی خورد.برخی از آلیاژهای دیگر مانند فولادهای زنگ نزن با سختی بالاتر (430 درجه سانتیگراد، 440) و برخی از آلیاژهای تیتانیوم (Ti 6-4) نیز گاهی مورد استفاده قرار می گیرند که در صورت استفاده از روش ها و ترکیبات آلیاژی مناسب، همگی قابل جوش هستند.در برخی موارد ابزارها بسیار کوچک هستند و تقریباً به جوش میکروسکوپی نیاز دارند. اجزای کاشته شده باید به فولاد ضد زنگ سخت شده برای بیوپسی بافت یا به عنوان ابزار دندانپزشکی متصل شوند. در موارد دیگر، قطعات الکترونیکی در ابزارهایی قرار می گیرند که باید بدون آسیب رساندن به اجزای آنها جوش داده شوند.
دلایل نیاز به جوش لیزری در دستگاه های کاشتنی:
- وسایل پزشکی کاشته شده که حاوی قطعات و حسگرهای الکترونیکی هستند، نه تنها باید عملکردی بی عیب و نقص داشته باشند، بلکه باید از کیفیت زیبایی نیز برخوردار باشند و همچنین باید دارای یک جوش کاملا تمیز بدون حفره هایی باشند که بافت بدن را تحریک نکنند. .
- دستگاه های کاشتنی در صنعت پزشکی باید دارای جوش کاملا تمیز و بدون سوراخ هایی باشند که باعث تحریک بافت بدن نشود.
- جوش لیزری حرارت بسیار کمی دارد و می توان آن را بسیار نزدیک به قطعات پلیمری، قطعات لحیم کاری شده و مدارهای الکترونیکی قرار داد. همچنین می توان از آن برای جوشکاری سرب و شار روی بسته ها استفاده کرد.
- جوشکاری آلیاژهای تیتانیوم به دلیل رسانایی حرارتی کم بسیار آسان است. همچنین استفاده از گاز آرگون به عنوان محافظ جوش در جوشکاری فلزاتی مانند نقره که واکنش پذیری آنها با اکسیژن و نیتروژن تنها شکل فرآیند آنهاست بسیار موثر است.
- از جمله می توان به باتری های قلب با مدارهای الکترونیکی که در جعبه تیتانیومی قرار گرفته اند اشاره کرد که نیاز به جوشکاری تمیز با حرارت بسیار کم دارد. از جمله پمپ های پیچیده دارویی شامل پمپ مکانیکی و سیستم مخزن به همراه مدارهای الکترونیکی و باتری ها می باشد.
- همچنین کپسول های کاشته شده که عموماً دارای ضخامت دیواره کمتر از 150 میکرومتر و قطر کمتر از 1 میلی متر هستند و حاوی عناصر درمانی رادیواکتیو برای درمان سرطان هستند، باید کوچک و در داخل یک محفظه سفت بوده و به راحتی سرهم شوند. تا در مدت زمان کوتاهی آماده شود بچرخ
- لیزر بهترین انتخاب برای مونتاژ و جوش دستگاه های پزشکی است زیرا دارای ویژگی هایی مانند ورودی حرارت کم، نفوذ عمیق، توزیع یکنواخت انرژی، اتصال آسان لبه ها، پر کردن ترک ها و درزها در محدوده میکرون حتی در مناطق پیچیده با پرکننده است.